Garantie

Garantie op mijn Smart2have product

Smart2have hanteert een strenge selectieprocedure voordat een product in de webshop wordt aangeboden. Toch kan het gebeuren dat er iets misgaat. Uiteraard kun je dan terugvallen op onze garantieregeling. Deze garantie geldt onverminderd de wettelijke rechten van de consument, waarbij de producten moeten voldoen aan de redelijke verwachting van de consument. De garantietermijn voor alle producten is 24 maanden. De garantieperiode gaat in op het moment van levering en wordt niet verlengd bij eventuele reparatie of vervanging van het product gedurende de garantieperiode. 

Wat doe ik als mijn product een defect vertoont? 

Mocht het artikel binnen de garantietermijn defect raken, neem dan direct contact op met onze klantenservice. Allereerst proberen we of het telefonisch verholpen kan worden. Is geen directe oplossing mogelijk, dan sturen we een e-mail met de retourinstructies.

Na ontvangst start een technisch onderzoek en zal het product zo spoedig mogelijk worden gerepareerd. 


Uw product dient u samen met een kopie van de aankoopfactuur (met hierop het IMEI-nummer vermeld) en het ingevulde reparatie formulier op te sturen.
Wij raden aan om de zending verzekerd (tot € 500,-) en aangetekend op te sturen in een onopvallende en beschermende verpakking.

Toelichting buiten garantie

Schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik valt niet onder garantie. Als het defect niet onder garantie valt, ontvang je een prijsopgave van de reparatiekosten, waarna je kunt kiezen voor reparatie tegen de kosten van de prijsopgave of om het toestel ongerepareerd retour te ontvangen tegen de gemaakte onderzoekskosten. Deze kosten bedragen € 25,-. Voorbeelden van gebruikersschade zijn:

Vochtschade

Er is corrosie op het elektronisch binnenwerk van het toestel aangetroffen en/of de vochtschade indicatoren die de fabrikant heeft aangebracht zijn verkleurd. Dit is vochtschade en ontstaat door invloed van buitenaf. Vochtschade ontstaat niet alleen wanneer het toestel in het water valt of in aanraking komt met een andere vloeistof, maar kan ook ontstaan wanneer het toestel veelvuldig in een vochtige omgeving wordt gebruikt, door sterke temperatuurschommelingen (en daardoor condensvorming) of wanneer het op een andere manier met vocht in aanraking komt, zoals klamme handen of zweet. Vochtschade ontstaat bij onjuist gebruik van uw mobiele telefoon en valt buiten de garantie.

Valschade

Valschade is alle schade als gevolg van vallen en/of stoten van het product. Een kleine val kan al voldoende zijn om het scherm of de printplaat te breken. De verbinding tussen de verschillende onderdelen in het toestel wordt dan verbroken. Hierdoor functioneert uw toestel niet of nauwelijks meer. Het kan hierbij voorkomen dat de behuizing volledig gaaf is maar het toestel toch valschade heeft. Uiteraard geldt ook andere zichtbare of onzichtbare schade, zoals uitval van functies, een gebroken scherm of schade aan de behuizing.

Drukschade

Drukschade is schade, die ontstaat door (hevige) druk op het toestel. Dit kan komen door op het toestel te gaan zitten (toestel bevindt zich bijvoorbeeld in de achterbroekzak). Net als bij valschade hoeft drukschade niet altijd van buitenaf te zien zijn. In sommige gevallen is het te zien door verkleuringen of vlekken op het display van de mobiele telefoon. Ook kan de printplaat beschadigd zijn. Dit kunnen kleine breuken zijn, waardoor er soms wel en soms geen contact is tussen de verschillende componenten van uw toestel. Dit komt meestal tot uiting in het uitvallen van bepaalde functies van uw toestel, terwijl andere functies gewoon blijven werken. Drukschade valt eveneens buiten de garantievoorwaarden.

Overige

Er bestaan meer oorzaken van gebruikersschade. Of dit het geval is, wordt altijd door de technische medewerkers van Smart2have beoordeeld.

Gedurende de garantieperiode dient een product altijd ter reparatie aan Smart2have te worden aangeboden. Het is niet geoorloofd om derden het product te laten openen of repareren. In dat geval vervalt de garantie.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x