Wat is 'Refurbished'?

Wanneer je een product ziet dat is gelabeld als 'refurbished', kun je ervan uitgaan dat het is gebruikt of in ieder geval al eens in de handen van een consument is geweest. Het enorme voordeel is dat jij alsnog een zo goed als nieuw product kunt aanschaffen, maar dan niet voor de nieuwprijs. Het label refurbished wil simpelweg zeggen dat het product tweedehands is of lichte gebruikssporen heeft, maar een nieuw leven heeft gekregen door een opknapbeurt.

Waar je naar moet kijken bij refurbished items leggen we je op deze pagina uit. Zo weet je precies wat voor item bij jou past en hoe je er het meeste voordeel mee kunt doen!

'Refurbished' kent verschillende gradaties

Op zoek gaan naar refurbished producten kan lastig zijn, omdat de term 'refurbished' voor allerlei producten wordt gebruikt. Hoewel het altijd betekent dat een item is geïnspecteerd en gerepareerd, kan de hoeveelheid werk die eraan is verricht aanzienlijk variëren.

Voor het grootste deel zijn dit de termen die worden gebruikt om opgeknapte producten te beschrijven:

• Als nieuw (Grade A): dit is een product dat is hersteld naar een nieuwe staat, en ziet er ook nog uit als nieuw. Deze producten bevatten dus geen enkele gebruikssporen en zijn niet te onderscheiden van een nieuw product.

• Zeer goed (Grade B): dit zijn producten die net zoals de ‘als nieuw’ producten zijn getest om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Deze items bevatten lichte gebruikssporen, maar niets opvallends wat bijvoorbeeld voelbaar zou zijn.

• Goed (Grade C+): hoewel sommige refurbished producten retourzendingen of beschadigde artikelen zijn die zijn gerepareerd, zijn sommige producten ook gewoon echt gebruikt. Hierop zie je dan ook gebruikssporen die voelbaar kunnen zijn, maar ook deze toestellen worden volledig getest en gecontroleerd.

Koop bij een gerenommeerde verkoper

Bij het aanschaffen van refurbished items is het belangrijk te kijken naar het retourbeleid. Bij Smart2have staan we achter de producten in onze winkel, en dat betekent dat je altijd garantie krijgt op onze items alsof ze nieuw zijn. Jij geniet zo alsnog van jouw gewilde item, maar dan voor een veel aantrekkelijkere prijs dan voor een gloednieuw product. Andersom geldt natuurlijk ook dat als jij nog een goedwerkend product hebt, je deze wellicht in kunt ruilen. Dat is nog eens win-win!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x